Apple razvija višenamjenske kućne robote

  • Objavljeno u Svijet
image

Prema informacija kojima raspolaže Mark Gurman iz Bloomberga, Apple je u potrazi za novom kategorijom proizvoda koji će mu osigurati dominaciju na tržištu kućne elektronike, a jedno od polja koja ga posebno zanimaju su kućni roboti.

Gurman tvrdi da su mu izvori potvrdili da je Apple započeo s razvojem robota u isto vrijeme kada je razvijao električni auto, a obzirom da je od njega po svemu sudeći odustao, sada se može u potpunosti posvetiti kućnoj robotici.

Prema Bloombergu, Apple već radi na mobilnom kućnom robotu koji može pratiti korisnika u njegovoj kući. Budući da bi se ovi roboti trebali samostalno kretati, tvrtka razvija algoritme za navigaciju, a izrada robota je povjerena Appleovoj grupi za kućne uređaje, pojačanoj s nekoliko inženjera iz odbačenog projekta električnih vozila.

Gurman kaže da se projekt kućnih robota nalazi u jako ranoj fazi razvoja te nije za očekivati da ćemo tako brzo vidjeti iBotove ili MacBotove u svojoj kući.

Nama se čini kako postoji jako mala mogućnost da bi Apple proizvodio kućne robote, obzirom da veliku konkurenciju tvrtki koje su već duboko u tome, no možda nas uskoro iznenadi.

Podijeli