VIDEO: Prva vremenska kapsula u Hrvatskoj

  • Objavljeno u Hrvatska
image

Zagrebačka banka je povodom 100 godina svojeg poslovanja pokrenula doista originalnu uslugu za sve građane RH, bez obzira na to posluju li s njom ili ne.

Ova usluga pod nazivom Vremenski trezor predstavlja svojevrsnu vremensku kapsulu koja vam omogućuje da bez ikakve naknade pohranite svoj paket s bilo kakvim sadržajem (osim opasnih predmeta i pokvarljive robe) u njihov trezor na 100 godina. Nakon što to učinite dobit ćete certifikat pomoću kojeg će kroz jedno stoljeće vaš nasljednik ili osoba koja će ga posjedovati, preuzeti vašu "poruku iz povijesti".

Predmeti se mogu pohraniti u vremensku kapsulu od 17. travnja do 17. srpnja ove godine, što znači da Vremenski trezor neće postati stalna usluga Zagebačke banke. Također treba naglasiti da svaka osoba smije pohraniti samo jedan paket u trezor, te da njegova veličina ne smije biti veća od 30x20x10 cm.

Svoju vremensku kapsulu možete predati osobno u bilo koju poslovnicu Zagrebačke banke, ili je poslati poštom, a banka navodi kako će se Vremenski trezor formirati u središnjoj zgradi Zagrebačke banke na Trgu bana Jelačića 10 u Zagrebu.

Osim usluge pohrane fizičkih predmeta, Vremenski trezor vam omogućuje i pohranu jedne digitalne fotografije, koju možete uploadati putem ove poveznice.

Sada se samo postavlja pitanje što će biti s vremenskim kapsulama ako Zagrebačke banke kroz 100 godina više neće biti, no onda bismo se mogli zapitati i što će biti ako u Hrvatskoj više neće biti ni ljudi, no to je za jednu drugu temu. 

Također nam nije poznato može li se u vremenskoj kapsuli Zagrebačke banke na 100 godina pohraniti minus na bankovnom računu, što bi vjerojatno oduševilo mnoge hrvatske građane.

Read more https://www.vidi.hr/Non-Tech/Hrvatska/VIDEO-Prva-vremenska-kapsula-u-Hrvatskoj