U Zagrebu otvoren najveći regionalni Apple iMac trening centar

  • Objavljeno u Hrvatska
image

Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju, u suradnji s tvrtkom Apcom Hrvatska, ovlaštenim Apple partnerom za Republiku Hrvatsku, otvorila je Apple iMac kompjutorske učionice i Apple regionalni trening centar u svom zagrebačkom kampusu.

"Velika nam je čast otvoriti drugi po redu regionalni Apple trening centar koji je proizišao iz dugogodišnje uspješne suradnje RIT/ACMT-a i Apple-a, izjavio je Donald Hudspeth, dekan i predsjednik RIT/ACMT-a. "Naš prvi Apple regionalni trening centar nalazi se u dubrovačkom kampusu RIT/ACMT-a, i djeluje od 2009. godine. Na ovaj način, još jednom, želimo "otvoriti svoja vrata" i doprinijeti informatičkom obrazovanju zajednice. Za sve zainteresirane kontinuirano ćemo organizirati besplatne informatičke radionice na kojima će polaznici imati priliku upoznati se s vrhunskim dostignućima informatičke tehnologije.“

Drago Gajski, direktor Apcom for Adriatic Region, ovom je prigodom naglasio kako je centar otvoren prije svega za učenike osnovnih i srednjih škola, no obzirom da podržava cjeloživotno obrazovanje, i za sve ostale uzraste. Opremljen je najinovativnijom informatičkom opremom, među kojima je 35 Apple iMac kompjutora koji će polaznicima omogućiti rad na Apple platformi. Centar predstavlja za sada najveću i najjaču kompjutorsku učionicu ne samo u Zagrebu, nego i u regiji.

Više informacija o regionalnom trening centru ili prijavama na radionice možete pronaći na ovom linku.

Možda niste znali

Američki koledž za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT)

Američki koledž za menadžment i tehnologiju osnovan je 1997. godine kao prva privatna institucija visokoškolskog obrazovanja u Hrvatskoj. S više od 450 trenutačno upisanih studenata, RIT/ACMT jedini je američki koledž u regiji, te jedina obrazovna institucija u Hrvatskoj koja studentima osigurava dvije akreditirane diplome, američku koju dodjeljuje Rochester institut za tehnologiju (RIT) te hrvatsku koju dodjeljuje Američki koledž za menadžment i tehnologiju (ACMT).

Nastavni program koledža usklađen je s programom jednog od vodećih američkih sveučilišta "Rochester Institute of Technology" u SAD-u. Studiji su od prošle godine dostupni na dvije lokacije u Dubrovniku i u Zagrebu. Koledž nudi stručne preddiplomske programe: Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima, Međunarodno poslovanje, Informacijske tehnologije te magistarski program Service Leadership and Innovation.

Rochester Institute of Technology (RIT)

Rochester institut za tehnologiju, danas jedno od vodećih sveučilišta u Sjedinjenim Američkim državama, osnovan je 1829. godine. Privatno je i neprofitno sveučilište s više od 17.500 studenata. RIT je smješten u Rochesteru, u državi New York, te nudi više od 230 različitih akademskih programa od studija fotografije do studija mikroelektroničkog inženjerstva. Zbog visoke kvalitete studij uživa velik ugled u svijetu, a njegovi programi pripremaju studente za uspjeh u modernom poslovnom svijetu i međunarodnom gospodarstvu.

Podijeli