Prva megavatna solarna elektrana uskoro u Hrvatskoj

  • Objavljeno u Hrvatska
image

U Zagrebu je nedavno održan značajan gospodarski susret domaćih investitora i delegacije kompanije Sharp u najvišem sastavu, te Erste banke, u organizaciji tvrtke Struja iz prirode i tvrtke Nival, u vezi radi dogovora o izgradnji prve 1 megavatne solarne elektrane u Hrvatskoj, ekskluzivno doznaje portal croenergo.eu od provjerenog izvora, a prenosi portal znano.st.

Predstavnici Sharpa, Hiromichi IIda (solar system sales manager), Peter Thiele (executive vice president SHARP – Europe), Robert Mayer (manager for East Europa i Mediterranean) i Gerhard Korpitsch (KW Solartechik Graz – Austria), investitorima su predstavili proizvodnju i tehnologiju solarnih panela, te najnovija dostignuća u tehnologiji mikroamorfa.

Delegacija je predstavila i novosagrađenu tvornicu u Italiji, projekt izveden u suradnji s talijanskim ENEL-om i tvrtkom STMicroelectronics. Prodaja ove tvornice osigurana je putem novoosnovanog joint venturea nazvanog Enel Green Power & Sharp Solar Energy (ESSE), koji je osmišljen kako bi olakšao razvoj, proizvodnju i upravljanje fotonaponskim sustavima u EMEA regiji.

Zacrtano povećanje proizvodnih, a samim time i prodajnih kapaciteta do 2016. trebalo bi dostići oko 500 MW proizvedenih solarnih panela godišnje, a ta je tvornica specijalizirana za proizvodnju mikroamorf modula s čistim ekološkim materijalima i visokim stupnjem automatizacije.

Izvor croenergo.eu portala je iznio kako proizvođač ozbiljno računa na hrvatsko tržište, pa se ozbiljno pregovara oko izgradnje prve 1 megavatne solarne elektrane u Hrvatskoj.

Izvor: croenergo.eu via znano.st

Podijeli