Pronađite tehnološkog partnera bilo gdje u svijetu

  • Objavljeno u Hrvatska
image

Enterprise Europe Network (EEN) ili Europska poduzetnička mreža najveća je europska potporna organizacija za male i srednje poduzetnike.

Gotovo 600 partnerskih organizacija i institucija (komore, agencije, instituti…), čini Europsku poduzetničku mrežu koja pruža kontakte i poveznice u više od 45 zemalja u Europi i svijetu, te povezuje preko 4.000 eksperata s područja poduzetništva, inovacija i transfera tehnologije s ciljem promidžbe konkurentnosti i inovacija na lokalnoj i europskoj razini.

Glavna svrha mreže je povezivanje partnera na međunarodnom tržištu te na taj način razviti kapacitete za inovacije malih i srednjih poduzetnika. Povezivanjem sa stranim partnerima kreiraju se novi proizvodi i usluge te tako povećavaju konkurentnost hrvatskog gospodarstva i društva općenito.

U Hrvatskoj BICRO zajedno s parterima pruža usluge potpore inovativnim poduzećima da ostvare plasman na strano tržište. 

Usluge EEN Mreže namijenjene su inovativnim poduzetnicima, inovatorima i ostalima koji žele sudjelovati na europskom tržištu, koji traže novu tehnologiju, za svoj inovativni proizvod, uslugu ili proces, žele ugovoriti licenciranje, zajednički razvoj, nadograditi postojeći poslovni model ili su zainteresirani za drugi vid tehničke ili komercijalne suradnje.

EEN poduzetnicima nudi informacije o ponudi i potražnji tehnologije, objavu vlastitog tehnološkog profila (ponude ili potražnje tehnologije) u bazi koja je javno dostupna. Tvrtke koje traže inovativne tehnologije ili strateške partnere za zajednički razvoj, licenciranje, proizvodnju, tehničku ili komercijalnu suradnju mogu putem EEN alata pretraživati tehnologijsku bazu EEN mreže.

U navedenoj se bazi trenutno nalazi oko 13.000 profila potražnji i ponuda za tehnologijama tvrtki, istraživačkih instituta i sveučilišta iz 45 zemalja. U svakom EEN centru tim stručnjaka pruža usluge podrške u pronalaženju stranih partnera za transfer tehnologije u svim fazama: od procjene inovativnog potencijala do sklapanja ugovora s inozemnim partnerom.

Istraživanja pokazuju kako se najbolji uspjeh postiže suradnjom poduzeća/inovatora s mrežama specijaliziranim za transfer tehnologije. Kombinacija znanja o samoj tehnologiji koje posjeduje davatelj, te znanja o mehanizmima međunarodnog tržišta i mrežom kontakata koje pruža potporna institucija, stvara optimalnu suradnju koja uz uloženi trud donosi rezultate.

Podijeli