Osnovan Forum za zaštitu okoliša i prirode

  • Objavljeno u Hrvatska
image

Hrvatska ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy, osnovala je Forum za zaštitu okoliša i prirode, čija će osnovna funkcija biti davanje prijedloga i mišljenja o smjernicama politike vezane uz zaštitu okoliša i prirode, prije donošenja propisa i strateških odluka iz područja njezinog resora.

Za članove foruma imenovani su predstavnici gospodarskih djelatnosti, lokalne i regionalne (područne) samouprave, stručnih institucija te nevladinih organizacija.

Iz gospodarskih djelatnosti imenovane su Tamara Tarnik (predstavnica Hrvatske gospodarske komore), Boška Trbojević (predstavnica Hrvatske udruge poslodavaca) i Dragica Bagarić (predstavnica tvrtke Eko Ozra).

Iz jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave imenovani su Božo Galić (predstavnik Hrvatske zajednice županija), Bruno Hranić (predstavnik Udruge općina Republike Hrvatske) i dr. sc. Sandra Tucak-Zorić (predstavnica grada Zagreba).

Iz stručnih institucija imenovani su dr. sc. Slaven Dobrović (predstavnik Fakulteta strojarstva i brodogradnje), dr. sc. Vladimir Lay (predstavnik Instituta Ivo Pilar) i akademik Franjo Tomić (predstavnik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti).

Iz nevladinih organizacija imenovani su mr. sc. Jagoda Munić (predstavnica udruge Zelena akcija), Vjeran Piršić (predstavnik udruge Eko-Kvarner i mreže udruga Plavi forum) i Dušica Radojčić (predstavnica mreže udruga Zeleni forum).

Valja naglasiti kako svi članovi Foruma rade na dobrovoljnoj volonterskoj osnovi, što znači da neće primati nikakvu naknadu, dok će jedini trošak iz proračunskih sredstava Ministarstva za zaštitu okoliša i prirode predstavljati putni troškovi za one članove koji dolaze iz drugog mjesta boravka u odnosu na mjesto održavanja sastanka.

Pozdravljamo osnivanje ovog Foruma i nadamo se kako će njegov rad omogućiti razvoj jasne ekološke politike u Hrvatskoj, te se nadamo kako će i druga ministarstva osnivati slična nezavisna savjetodavna tijela, koja neće biti kompromitirana utjecajem političke opcije na vlasti.

Izvor: Biologija.com.hr

Podijeli