Kongres SAD-a o legalnosti Bitcoina u Hrvatskoj

  • Objavljeno u Hrvatska
image

Ako kojim slučajem pitate nekog hrvatskog bankara o tome je li Bitcoin u našoj zemlji legalna valuta, najvjerojatnije će zavrtjeti glavom, jer, pod A: neće znati što je to Bitcoin; ili pod B: neće biti siguran u njegovu legitimnost kao sredstvu plaćanja.

Ta situacija može biti posebno nezgodna ako se radi o stranom turistu koji će to pitanje postaviti u nekom uredu Turističke zajednice, no tada mu može pomoći dokument iz knjižnice američkog Kongresa.

Naime, pravna knjižnica Kongresa SAD-a ovih je dana izdala dokument u kojem se nalazi popis 40 zemalja u kojima je Bitcoin legalan, među kojima se nalazi i naša zemlja, a u njemu se citira i izvještaj Hrvatske narodne banke od 6. siječnja 2013.

U svakom slučaju, bilo bi dobro da se uoči turističke sezone na reklamne letke doda i ova informacija, kako bi ljudi kod nas mogli obilato trošiti svoje teškom mukom izrudarene Bitcoine, a ne bi bilo loše o tome upoznati i sve koji pružaju turističke usluge u našoj zemlji.

Na ovoj poveznici možete preuzeti dokument američkog Kongresa o zemljama u kojima je Bitcoin legalan, a detaljne informacije o rudarenju i zarađivanju na virtualnom "kriptonovcu" potražite u novom broju časopisa Vidi br. 215 koji se nalazi na svim kioscima u zemlji.

Read more https://www.vidi.hr/Non-Tech/Hrvatska/Kongres-SAD-a-o-legalnosti-Bitcoina-u-Hrvatskoj

Podijeli