Besplatna informatička edukacija za penziće

image

U okviru kampanje kojom cilja na korisnike iz redova umirovljenika, Erste banka u svojim poslovnicama organizira besplatne jednodnevne radionice osnovne informatičke pismenosti.

Teme koje se obrađuju na radionicama prilagođene su umirovljenicima i odnose se na osnovne pojmove vezane uz računalo, pretraživanje interneta, slanje i primanje elektronske pošte, korištenje programa za pisanje teksta, dobivanje elektroničkih izvoda iz raznih matičnih knjiga, čitanje novina na internetu, korištenje internetskog bankarstva te računalnu sigurnost općenito.

Dosad je na ukupno tri održane radionice u Zagrebu, Rijeci i Bjelovaru sudjelovalo i diplomu primilo oko 60 umirovljenika, a planira se do kraja godine održati još najmanje šest besplatnih radionica koje bi, osim navedenih gradova, obuhvatile Split, Osijek i Buzet. Prijave su moguće u poslovnicama, te na internetskim stranicama banke.

Eto, ako vam se više ne da vašim bakama i djedovima objašnjavati kako se to lajka na Facebooku, pošaljite ih na tečaj informatičkog opismenjivanja. 

Read more https://www.vidi.hr/Non-Tech/Hrvatska/Besplatna-informaticka-edukacija-za-penzice

Podijeli