SB SmartNet

image

U Hrvatskoj postoji ‘baseline’ očekivanje što bankarske aplikacije nude. Pregled računa, mogućnosti plaćanja i pretraga poslovnica i bankomata su daleko najkorištenije opcije. To svi imaju. Svi imaju čak i nadogradnje osnovnih mogućnosti, poput plaćanja putem fotografiranja koda na uplatnicama. Zato se Splitska banka u razvoju svoje mobilne aplikacije, koja također ‘ima sve’, prije svega posvetila ergonomiji i doživljaju korištenja. SB SmartNet je potpuno nova aplikacija mobilnog bankarstva Splitske banke lansirana krajem studenog 2015.

Zapravo je, prema informacijama iz Splitske Banke, sve počelo s mjerenjem broja koraka potrebnih da se kroz mobilno bankarstvo napravi bilo koja operacija. Ovo je predstavljalo prvi ciklus optimizacije. Ne samo da je smanjenje potrebne interakcije daleko bolje za krajnjeg korisnika, nego zahtijeva i manje programskog razvoja i u konačnici manje potencijalnih bugova. Zadani cilj je bio da bilo koja operacija ne treba imati više od tri koraka. I makar je to bilo nemoguće ispoštovati u baš svakoj situaciji, u 99% slučajeva u SB SmartNetu možete ono što namjeravate napraviti u vrlom malom broju koraka.

Pokušalo se olakšati i sve prateće mehanizme izvan same aplikacije. SB SmartNet se tako može ugovoriti u bilo kojoj poslovnici banke, ali korisnici koji već imaju internetsko bankarstvo mogu mobilnu uslugu vrlo jednostavno ugovoriti i aktivirati te preuzeti aplikaciju i iz svojeg internetskog bankarstva, bez potrebe dolaska u poslovnicu. Dalje, za korištenje mobilnog bankarstva nije potreban vanjski token ili drugi sigurnosni uređaj. SB SmartNet ima integriran tzv. mobilni token koji sâm, bez potrebe za angažmanom korisnika, uspostavlja sigurnosne protokole i autorizacije. Čitav sustav sigurnosti usklađen je s lokalnim propisima, ali i preporukama Europske centralne banke, te je mobilno bankarstvo potpuno sigurno za korištenje.

Razumije se da promjene napravljene u internetskom bankarstvu trebaju odmah biti vidljive i u mobilnom, kao i sve promjene nastale u ostalim sustavima (pristigle uplate na račun, otvaranje štednji ili kredita u poslovnicama itd); ipak se radi o dohvaćanju podataka iz istog sustava banke. Ovdje se ne govori samo o jednostavnim funkcijama kao primjerice o stanju računa. ‘Soft’ varijable poput kategorizacije transakcija, također se skladište na centralnom mjestu i nije potrebna posebna sinkronizacija internetskog i mobilnog sučelja.

SB SmartNet je rezultat zajedničkog razvoja Splitske banke i tvrtke Comarch, međunarodno priznatog i nagrađivanog pružatelja usluga razvoja informatičkih tehnologija, osobito u telekomunikacijama i financijskoj industriji. 

POSEBNI FEATURE: Prebacite sredstva “swipeom”

Inovativno rješenje prijenosa između računa, feature - koji nas je oduševio. Ekran je podijeljen na dva dijela. Svaki od njih se neovisno može mijenjati potezom prsta lijevo i desno. Na taj način korisnik bira ishodišni i ciljni račun. Prijenos sredstava se nakon toga obavlja “swipe” potezanjem gornjeg dijela ekrana preko donjeg. Konačno, ispod prsta će iskočiti polje za unos u koje samo treba upisati iznos i opis i prijenos je spreman za odobrenje. 

INFO - SB SmartNet 

- iOS, Android - Prebacivanje sredstava Swipeom. - Korisničko iskustvo u prvom planu. - Bez potrebe za sinkronizacijom internetskog i mobilnog sučelja. - Integrirani mobilni token.- Zajednički razvoj Splitske banke i tvrtke Comarch.

Podijeli
Više u ovoj kategoriji: « Erste mBanking