Njuškalo

image

Njuškalo je najveće online mjesto za trgovanje u Hrvatskoj, gdje milijuni prodavača i kupaca svakodnevno objavljuju oglase, pregledavaju ponude i uspješno trguju.

Mobilni uređaji promijenili su način povezivanja ljudi i što znači da mobilne aplikacije znatno olakšavaju korisnicima predavanje oglasa kao i samo upravljanje oglasima. Potaknuti sve većim brojem korisnika koji internetu pristupaju putem mobilnih uređaja, krenula je izrada aplikacije koja će Njuškalo još više približiti njegovim korisnicima i ujedno im omogućiti trgovanje u pokretu. Samim time osmišljene su intuitivne aplikacije u kojima je svaka akcija prezentirana korisniku na jasan i jednostavan način. 

Njuškalo aplikaciju za iPhone uređaje je u samo mjesec dana od lansiranja u veljači 2012. preuzelo više od 25.000 korisnika, dok se danas taj broj popeo na više od 97.000 korisnika. Iz svega toga proizlazi da je Njuškalo mobilna aplikacija broj 2 na ljestvici besplatnih lifestyle aplikacija u App storeu (izvor: App store, listopad 2013.)

Uz stalnu nadogradnju aplikacije za iPhone uređaje, kao logičan slijed u rujnu 2013. korisnicima je predstavljena i aplikacija za Android uređaje koju je do sada preuzelo 60.000 korisnika, a smjestila se na prvo mjesto na listi besplatnih lifestyle aplikacija u Play Storeu (izvor: Google play, listopad 2013.) 

Što se tiče tehničkih specifikacija i konkretne izrade mobilnih aplikacija, iPhone i Android aplikacije izrađene su putem nativnih alata xCode i Eclipse u programskim jezicima Objective-C te Java.

Kako bi bila podržana većina verzija mobilnih operativnih sustava (iOS 4.3+ i Android 2.2+) prilikom razvoja aplikacije uvelike se pazilo na poštivanje praksi i standarda propisanih od strane Applea odnosno Googlea.

Za izradu Njuškalo mobilne aplikacije, uz Njuškalov tim od četiri djelatnika iz Odjela tehnologije i razvoja, na aplikaciji za iPhone i Android uređaje radio je i tim iz Undabota, dok je Trikoder ostao zadužen za web i dizajn komponente. Timovi se sastoje od četiri mobile developera (dva po platformi), dva web developera te dva dizajnera. 

INFO O APLIKACIJI  IME APLIKACIJE: Njuškalo OS: Android/iOSWEB: www.njuskalo.hr

PROMO ČLANAK

Read more https://www.vidi.hr/Lifestyle/Top-aplikacije/Njuskalo

Podijeli
Više u ovoj kategoriji: Moj Vip »