Dan planeta Zemlje: Koja ste životinja?

image

Google i ove godine na datum 22. travnja obilježava Dan planeta Zemlje na svoj način, a za ovu je godinu smislio jednostavni online kviz u kojem ćete morati odgovoriti na pitanja o tome što obično radite petkom navečer, kako reagirate kada se vaš prijatelj pojavi u istoj odjeći, koju hranu preferirate, što smatrate poželjnim kvalitetama partnera, te koji biste hobi izabrali od četiri ponuđenih odgovora. Nakon toga izbacit će vam sliku i naziv životinje koja najviše odgovara vašem profilu, a potom vam se nudi mogućnost da obavijest o ovom važnom datumu podijelite na društvenim mrežama, direktnim linkom na prigodnu Googleovu web stranicu, ili pošaljete poveznicu mailom.

Na kviz ćete doći s dva klika na logotip u Googleovoj internetskoj tražilici. 

Iz povijesti obilježavanja Dana planeta Zemlje [Wikipedija] 

Na konferenciji UNESCO-a 1969. godine John McConnell prvi je put predstavio ideju obilježavanja Dana Zemlje i iste je godine dizajnirana Zastava Zemlje, a sam je naziv Earth day prvi put upotrijebio 21. ožujka gradonačelnik San Francisca Joseph Alioto 1969. g., u proglasu kojim je odlučeno da se u gradu i na područja San Francisca proslavi kao Dan planeta Zemlje.U Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava od 1990. godine.Dan planeta Zemlje službeno se obilježava od 1992. godine kada je tijekom Konferencije UN-a o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru na kojoj je sudjelovao velik broj predstavnika vlada i nevladinih udruga usklađen dalekosežni program za promicanje održivog razvoja.Na prijedlog bolivijske vlade 2009. godine Opća je skupština Ujedi­njenih naroda 22. travnja proglasila međunarodnim Danom planeta Zemlje. 

Čestitamo vam Dan planeta Zemlje i molimo da razmislite što biste mogli sami učiniti za naš napaćeni matični planet, barem nekom simboličnom gestom.

Read more http://www.vidi.hr/Lifestyle/Dan-planeta-Zemlje-Koja-ste-zivotinja