Tesla upozorava na rizike hakiranja Model S automobila

image

Muskova tvrtka Tesla Motors svake godine izdaje izvješće za investitore u kojem im govori kakvo je financijsko stanje, što se događa s tvrtkom, kakva je politika zapošljavanja, kakvi su planovi za dalji razvoj, ali ih istovremeno upozoravaju i na moguće probleme i rizike, što baš i nije svojstveno drugim kompanijama pri komunikaciji s ljudima kojima uzimaju novac.

Uglavnom, ove godine je Tesla odlučio upozoriti investitore na situacije u kojima bi korisnici Model S automobila mogli modificirati i hakirati originalne pogonske, baterijske i računalne sustave vozila kako bi došli do boljih performansi.

"Ako korisnici naših automobila počnu modificirati svoja vozila, mijenjati infrastrukturu za punjenje s proizvodima s vanjskog tržišta, moglo bi se dogoditi da vozilo ne radi primjereno, što bi moglo naštetiti našem biznisu", upozorava Tesla. Tvrtka se posebno referira na "entuzijaste koji žele hakirati svoja Tesla vozila, čime bi mogli kompromitirati sigurnosne sustave". Očito je da je Tesla otkrio da se takve modifikacije i hakiranja Modela S već događaju, pa izražava bojazan da bi u slučaju da počne dolaziti do nesreća ili ozbiljnih kvarova izazvanih takvim akcijama korisnika, to moglo baciti loše svjetlo na njihove proizvode i čitavu tvrtku, što će u konačnici rezultirati manjom prodajom i gubitkom zarade koju ostvaruju investitori.

U svakom slučaju, Muskova ekipa nas ponovno iznenađuje svojim transparentnim poslovanjem i odnosom prema svojim partnerima. Ne možemo si ni zamisliti da takvo nešto čuju investitori u hrvatske tvrtke od njihovih predsjednika uprava, no Muskove tvrtke se i nalaze na vrhu baš zbog toga što nikada ništa ne skrivaju.

Izvor: Tesla Motors

Read more https://www.vidi.hr/Lifestyle/Business-3.0/Tesla-upozorava-na-rizike-hakiranja-Model-S-automobila

Podijeli