Medvegrad otvorio novu modernu pivovaru

image

Jedna od najutjecajnijih pivovara u regiji zahvaljujući uspješnoj Funderbeam kampanji predstavila je svoj novi proizvodni pogon ujedno slaveći 25. godinu od osnutka.

Pivnica Medvedgrad svoj je novi prostor smjestila na lokaciju u zagrebačkom Podsusedu, a potpuno automatizirana varionica od šest tisuća litara omogućava kuhanje oko 40 tisuća litara pive u jednom danu. Zahvaljujući i radu u tri smjene pivo će odležavati u podrumu kapaciteta od 500 tisuća litara, a modernizirana je i punilica koja omogućava punjenje do pet tisuća boca...

image

Jedna od najutjecajnijih pivovara u regiji zahvaljujući uspješnoj Funderbeam kampanji predstavila je svoj novi proizvodni pogon ujedno slaveći 25. godinu od osnutka.

Pivnica Medvedgrad svoj je novi prostor smjestila na lokaciju u zagrebačkom Podsusedu, a potpuno automatizirana varionica od šest tisuća litara omogućava kuhanje oko 40 tisuća litara pive u jednom danu. Zahvaljujući i radu u tri smjene pivo će odležavati u podrumu kapaciteta od 500 tisuća litara, a modernizirana je i punilica koja omogućava punjenje do pet tisuća boca u satu. 

S novom pivovarom investitore i medije premijerno je upoznao voditelj prodaje i marketinga Ivan Nauković. „Hmelj držimo u posebnoj hladnoj komori, kao i kegove, a novo skladište ima mjesta za 300 paleta. Opremljen je i poseban laboratorij za kontrolu kvalitete piva, dok je susjedna prostorija rezervirana za senzorne analize“, dodaje Nauković. 

Kao što smo i spomenuli, nova pivovara rezultat je Funderbeam kampanje odrađene krajem 2017. godine. Putem nje je prikupljeno milijun eura u rekordnom roku od 9 dana, i to od 292 investitora iz 26 zemalja, među kojima su i svi zaposlenici pivovare.

Otvorenje nije prošlo ni bez nekoliko ekskluzivnih novih vrsta piva – od kojih je jedno humanitarnog karaktera. Naime, zarada od nove Session IPA Sretno dijete ide u humanitarne svrhe, Dječjoj Udruzi Hrabrost. Uzvanici su mogli kušati i novu double IPA pod imenom Ferdinand, ali i ostatak, već standardne ponude Medvedgrad piva.

„Ovo nam je najljepši poklon za 25. rođendan, no ne mislimo stati na tome. Proslavu četvrt stoljeća postojanja slavimo cijele godine, organiziramo Fakin Craft Fest, rođendanski tulum u dvorištu pivovare u rujnu te tradicionalno dijeljenje piva na kraju godine, kada ćemo prigodno podijeliti 2500 litara piva“, najavio Nauković.