Google kupuje Twitter

image

Glasine i "procurjele informacije" o Googleovoj namjeri da kupi Twitter sežu još u 2009. godinu, tako da ova najnovija vijest nikoga pretjerano ne iznenađuje. Jedina stvar koja joj daje određenu legitimnost je jučerašnji skok vrijednosti Twittera, nakon što je glasina procurjela, a tržište dionica odmah reagiralo.

Prema pisanju Telegrapha, u javnost je procurjelo da je Google angažirao Goldman Sachs kao savjetničku tvrtku koja će mu pomoći u akviziciji Twittera, što je odmah uzburkalo dioničare, pa je dionica "ptičice" skočila preko noći za 4,8 posto.

Pored toga, nova je glasina odmah aktivirala i jednu staru u kojoj se govorilo da se u igri nalazi i Facebook, koji je također izrazio želju za akvizicijom, pa se sada navodno on i Google nadmeću tko će dati bolju ponudu, a za sada određenu prednost ima Google.

Obzirom da niti jedna od ove dvije, pardon, tri tvrtke, nije izdala nikakvo službeno priopćenje u vezi nove glasine, morat ćemo malo pričekati i vidjeti tko će postati vlasnik Twittera. Ako Twitter doista dođe u vlasništvo Googlea, Facebook će napokon dobiti pravu konkurenciju, obzirom da Google+ ne predstavlja nikakvu veću opasnost po njihov udio na "tržištu" društvenih mreža. 

Izvor: The Telegraph

Read more https://www.vidi.hr/Lifestyle/Business-3.0/Google-kupuje-Twitter

Podijeli