FinTech startupi na Shift Money konferenciji

image

U Zagrebu se 26. i 27. studenog održava Shift Money konferencija, na koju dolazi 10 perspektivnih startupa industrije financijskih tehnologija (FinTech) kako bi, uz ostale sudionike konferencije, raspravljali o novim načinima plaćanja, blockchainu te revolucionarizaciji zajmova i osiguranja.

Pojavom interneta i brzog razvitka tehnologije, danas su sinonimi za novac kreditne i debitne kartice, kriptovalute, mobilno bankarstvo, beskontaktno plaćanje i slične inovacije koje su promijenile način na koji razmišljamo o novcu i generalno o financijama.

Industrija koja sve to obuhvaća naziva se financijske tehnologije, skraćeno FinTech. Njezini se temelji trenutno dobro tresu jer mladi ljudi s novim tehnološkim idejama i projektima tjeraju banke i ostale institucije na preispitivanje uloge tradicionalnog novca. Upravo zbog toga održava se konferencija Shift Money koja želi, u ovim ranim početcima industrije, postaviti i Hrvatsku kao jednu od njezinih prijestolnica.

Shift Money će, kroz dva dana, na jednom mjestu okupiti predstavnike najznačajnijih tvrtki i stručnjake iz svih sektora FinTech industrije koji će raspravljati o budućnosti novca. Na pozornici će svoje ideje i iskustva predstaviti preko 40 vodećih stručnjaka industrije koji će govoriti o novim načinima plaćanja, blockchainu te revolucionarizaciji zajmova i osiguranja. Nekolicina stručnjaka dolazi iz tvrtki poput Barclays, The Economist, Citi Bank, Lloyds Bank, Mashable, Coinbase i mnogih drugih.

Pored stručnjaka, na Shift Moneyu će 10 startupa iz cijelog svijeta dobiti priliku predstaviti svoje ideje ispred žirija, investitora i novinara te ih uvjeriti kako upravo oni mogu najviše utjecati na industriju financijskih tehnologija. Projekti poput ovih zaslužni su za promjene koje svakim danom dolaze sve više do izražaja i mijenjaju način na koji koristimo novac.

Više informacija, raspored konferencije te karte možete pronaći na službenoj stranici money.shiftconf.co.