Epson u Zagrebu prikazao nove projektore

image

Tvrtka Epson u Hrvatskoj uz časopis Vidi kao medijski pokrovitelj, u zagrebačkom hotelu Antunović je 1. listopada 2013. godine predstavila novu liniju Epson projektora koji stižu s tehnologijom 3LCD koja omogućuje jednaku snagu izlaznog snopa bijelog i svjetla u boji. Za svoju tehnologiju Epson navodi kako jamči jarke i žive boje, te vjerne slike uz tri puta svjetlije boje u odnosu na DLP projektore.

3LCD projektori dijele svjetlost na crvenu, zelenu i plavu, a zatim ih ponovno udružuju kada svjetlost izlazi kroz leću. Slika se u boji prikazuje na zaslonu, a korisnici ne moraju kao kod DLP projektora spajati boje u glavi, budući da oni u jednom trenutku mogu prikazivati samo jednu boju - crvenu, plavu, zelenu ili bijelu.

Među novim projektorima na potrošačkom i poslovnom tržištu najzanimljiviji su EB-1776W, ultralagani poslovni projektori koji se mogu lako spajati s pametnim telefonima za prezentacije.

To je i EB-1965 koji se diči povoljnijom cijenom i kompaktnijim dizajnom, a namijenjen je za korporativnu ili obrazovnu uporabu.

Predstavljena su i dva instalacijska modela, EB-G6250W i Eb-G6900WU. Ovaj prvi je poslovni projektor s podrškom za HD prikaz koji je namijenjen za sastanke u velikim prostorijama. Stiže s 3LCD tehnologijom, WXGA rezolucijom od 1280x800 piksela i jačinom svjetlosti od 6500 lumena. 

Eb-G6900WU instalacijski projektor Full-HD rezolucije ima funkcije prilagodbe nejednake distribucije boje, kao i korekcije zakrivljene površine i zidnog kuta.

U hotelu Antunović je prikazan i pasivni 3D projekcijski sustav EB-W16SK, prvi takav Epsonov sustav koji koristi zajedno dva projektora od 3000 lumena.

Na kraju Epsonovog događanja predstavljen je i interaktivni sustav EB-1410Wi koji u sobama za sastanke može obavljati ulogu više uređaja.

Izvor: Vidilab.com

Podijeli