Epson ispisuje i na zgrade

Tvrtka Epson je na sajmu Intergrafika koji se održava od od 27. do 30. svibnja na Zagrebačkom Velesajmu predstavila rješenja ispisa na velikim formatima za potrebe komercijalnih djelatnosti. Od ink jet ispisa na tekstil, preko aplikacija velikog formata poput plakata, obljepljivanja vozila i mesh aplikacija na zgradama, do mini ink jet foto laboratorija za fotografske radnje. 

Epson je na konferenciji naveo da tvrtke koje nude usluge ispisa na velikim formatima moraju reproducirati točne boje, uglađene tonove, metalik i efekte vinjeta na širokoj paleti medija za mnoštvo proizvoda. Ne ispisuje se samo na klasične medije već i na tkanine, od modnih artikala preko sportske opreme do tapeta, navlaka za namještaj i ostalih elemenata kreativnog dekora. Aktualan je i ispis na ambalažu s preciznim bojama. Produktivni digitalni pisači za naljepnice ispisuju male serije i promjenjive podatke ekonomično na širokom rasponu standardnih i ekskluzivnih formata. 

SureColor SC-S50610

SC-S50610 ima dvije ispisne glave s tankim piezoelektričnim filmom (Thin Film Piezo, TFP) te istovremeno koristi dva kompleta CMYK (ili CMYK + bijela za model od pet boja) tinte za ispis pri brzini većoj od 51 m2/h. Ugrađena jedinica za sušenje osigurava brzo sušenje ispisanih primjeraka za dodatno povećanje produktivnosti, a standardno se isporučuje i Epsonova dodatna jedinica za sušenje. 

SC-S50610 može proizvesti sve; od postera i signage aplikacija do naljepnica za vozila. Ispisuje na plastici, platnu, prozirnoj foliji, fotografskom papiru i nizu popularnih podloga za transparente, širine do 64 inča (162,6 cm). Pomoću modela od pet boja mogu se izrađivati bijeli ispisi visoke kakvoće na tamnim i prozirnim podlogama. Ispisani su primjerci otporni na izbljeđivanje tijekom tri godine na otvorenom i bez plastificiranja. 

SureColor SC-F2000

Sa svojom tintom UltraChrome DG i novim softverom, ovaj pisač može ispisati majicu za 27 sekundi. Njegov valjak omogućuje ispis na tkanine uz mogućnost prilagodbe visine za postizanje preciznih rezultata na tkaninama debljine do 25 mm. Područje ispisa na tkanini ostaje mekano, a ispis dugotrajan. Sadrži Epsonovu glavu pisača MicroPiezo TFP rezolucije do 1440x1440 dpi za precizno oblikovanje i postavljanje matrice, uz široku paleta boja. 

Tinta UltraChrome DG tvrtke Epson dolazi u spremnicima s tintom volumena 250 ili 600 ml, idealna je za ispis na tamnim tkaninama jer je bijela tinta iz te serije čvrsta i otporna na pucanje. SC-F2000 omogućuje ispis na širokom rasponu medija i raznim vrstama tekstila te dolazi u paketu sa softverom za dizajn za dizajniranje majica po želji. 

SureLab SL-D3000

Model SureLab SL-D3000 koristi dokazanu Epsonovu tehnologiju pisaće glave Micro Piezo i može producirati ispise u razlučivosti do 1440 x 1440 dpi. Komplet foto tinti UltraChrome D6 6-omogućava ispis u širokom rasponu boja koji nadmašuje rezultate na bazi srebrnih halida. Postojećim korisnicima Epsonovih pisača pogodovati će i to što je softversko sučelje vrlo slično kao kod drugih modela. 

Pisač može producirati na različitim vrstama medija širine između 4 i 12 inča (10 do 30,5 cm) i duljine od 3,5 do 48 inča (9 do 122 cm), te izrađivati fotografije, razglednice, pozivnice, letke i brošure na sjajnim, lustre i mat papirima. SL-D3000 koristi znatno manje energije od „mokrog“ laba te ne treba dovod vode, zračni filtar ili kemikalije. Na taj način smanjuje se negativan utjecaj na okoliš te ukupan trošak korištenja. 

SureLab SL-D700

Ispisuje fotografije visoke kakvoće duljine do više od jednog metra te je ujedno i prvi Epsonov kompaktni pisač fotografija za komercijalnu uporabu u šest boja s tehnologijom tintnih pisača. Koristi Micro Piezo glavu pisača i tehnologiju obrade slike, kao i izvornu Epsonovu tintu za oštre i živopisne fotografije. Savršen je za ispis fotografija, posjetnica, umjetničkih reprodukcija i drugih kvalitetnih proizvoda. 

D700 može ispisivati na širokom rasponu medija i formata, uključujući sjajni, blještavi i mat papir u rolama širine od 102 do 210 mm i duljine od 89 do 100 mm. Zahvaljujući kompaktnom kućištu, ovaj stolni pisač SureLab D700 se može uklopiti u kiosk za izradu fotografija. Nudi povoljan ispis i ima visoku razlučivost od 720 dpi x 1440 dpi. 

Izvor: ICT Biz Crunch

Podijeli