95 posto poslovnih procesa će do 2018. postati IoT

image

RFID stručnjak Stephane Pique iz kompanije Accenture, 19. svibnja ove godine je na RFID konferenciji u Zagrebu govorio o primjeni ove tehnologije u poslovanju, te njezinoj povezanosti sa svijetom interneta stvari (IoT). 

Pique smatra da IoT u potpunosti mijenja način poslovanja i digitalizira kompaniju te je napomenuo da je čak 50 posto kompanija s Fortuneovog popisa 500 najvećih tvrtki u SAD-u, u posljednjih nekoliko godina nestalo jer se nisu digitalizirali i prilagodili novim tehnologijama. 

Napomenuo je da će u budućnosti svaki predmet biti spojen na internet, a publiku je nasmijao primjerom pametne čaše u Japanu, koja konobaru signalizira kada je gotovo prazna. 

U svojim je prikazima objasnio evoluciju nekog predmeta u cijeli sustav pomoću IoT-a, te objasnio da je ona zapravo neograničena. Rekao je da danas 76 posto izvršnih direktora na svijetu istražuje IoT i njegove mogućnosti, dok će 95 posto poslovanja do 2018. postati dio interneta stvari. Naime, kompanije se danas sve više odmiču od tradicionalnih modela poslovanja te se trude doći što bliže krajnjem korisniku. 

StephanePique radi kao RFID stručnjak i konzultant u tvrtci ACCENTURE, ima preko 20 godina iskustva u RFID-u. Prije Motorole radio je za proizvođača RFID čipova Philips Semiconductor), zatim proizvođača transpondera i kartica (Kudelski i Sokymat), za Global ID, te Seeburger kompaniju. 

Radio je, također, 3 godine kao  EPC/RFID direktor za Europski  GS1. Prije nego što se pridružio Motorolinom timu, Stehphane je radio 8 godina kao nezavisni RFID konzultant za različite krajnje korisnike kao što su velike kompanije i vlade nekih zemalja.

Europska komisija za privatnost uključila ga je u aktivnosti vezane uz standardizaciju za CEN,  na čemu još uvijek radi. Stephen je danas, zahvaljujući iskustvu, stručnjak za cijelo područje RFID a. Sudjelovao je kao predavač na više od 200 najvećih RFID događanja po cijelom svijetu.

Izvor: IT Biz Crunch