Aplikacija prati što jedete uz pomoć dubokog učenja

  • Objavljeno u ZDRAVLJE
image

Startup pod nazivom Foodvisor predstavio je istoimenu aplikaciju za iOS i Android uređaje koju je razvijao dvije godine, koja će vam pomoći da se zdravije hranite i lakše provodite dijetu.

Aplikacija funkcionira na taj način da prije svakog obroka fotografirate tanjur hrane koju se spremate pojesti, nakon čega će algoritam dubokog učenja prepoznati vrstu i količinu hrane te vam prikazati nutritivne podatke koji uključuju kalorije, proteine, ugljikohidrate, masti, vlakna i druge vrijednosti.

Nakon nekog vremena aplikacija će naučiti mnogo toga o vašoj prehrani, a ako u nju dodate i podatke o vašim aktivnostima poput sportova, tjelovježbe i drugih vrsta rekreacije, moći ćete si zadavati ciljeve poput mršavljenja, gubitka ili povećanja tjelesne i mišićne mase.   

Osnovna inačica aplikacije je besplatna, ali imate mogućnost uzimanja mjesečne premium pretplate koja će vam dodati još detaljniju analizu i personalizirane dijetne planove, kao i mogućnost da direktno iz nje porazgovarate s profesionalnim dijetetičarem i nutricionistom, što znači da u nekim stvarima umjetna inteligencija još uvijek ne može zamijeniti stručnu osobu.