VIDEO: Prvi dio 90-minutnog Halo 4 filma

image

Uoči izlaska najnovije igre Halo serijala (Halo 4), Microsoft se udružio s tvrtkom Machinima, kako bi izdali akcijski SF film Halo 4: Forward Unto Dawn.

Mada se dugo vremena pričalo kako će ovaj film biti izdan zasebno, te se prikazivati u kinima, Microsoft je odlučio da ga iskoristi za promociju video igre, te će ga svakog petka izdavati u obliku 15-minutnih epizoda na YouTube, sve do izlaska igre 6. studenog ove godine. Nakon izlaska igre film će se moći kupiti i kao cjelina na DVD i Blueray disku.

Redatelj filma je Stewart Hendler, a glavne glumačke zvijezde su Iain Belcher, Jenna Berman, Enisha Brewster i Tom Green. Film je naravno mješavina računalne grafike i živih scena koje su snimane na području Britanske Kolumbije u Kanadi.

Produkciju filma potpisuje nova Microsoftova franšiza 343 Industries, a za specijalne efekte su zaduženi studiji Danger Close, Legacy Effects i Warehouze.

Radnja filma se dešava 2525. godine, kada je ljudska rasa krenula u kolonizaciju svemira, a grupa kadeta se uvježbava za borbu protiv Insurrectionista (UNSC), odnosno pobunjenika koji su ustali protiv Zemaljske vlade.

Priča prati kadeta Thomasa Laskeya, koji dvoji o svojim vojničkim sposobnostima i smislu tog rata. Dok se on tako bori sam sa sobom, planet napada nepoznata alienska rasa, a njegov borbeni tim spašava John 117, jedan od UNSC-ovih legendarnih SPARTAN-II supervojnika. John nastoji inspirirati Laskeya kako bi iskazao svoj vojnički i liderski potencijal, te se borio protiv neprijatelja opasnijeg od bilo čega s čime se ljudska rasa susrela u svojoj povijesti.

Ukoliko želite pratiti serijal, preporučamo vam da se pretplatite na YouTube kanal Machinime, gdje ćete svaki petak moći uživati u novoj epizodi filma Halo 4: Forward Unto Dawn, što će vas odlično zagrijati uoči izlaska najnovijeg dijela igre. Valja naglasiti da je film snimljen u Full HD kvaliteti, u kojoj ga možete gledati i preko Youtubea.

Ne želimo se naći u ulozi filmskih kritičara pa prepuštamo vama da prosudite radi li se o doista pravom kvalitetnom filmu ili samo hrpi nabacanih scena u ulozi promocije igre. 

VIDEO: Halo 4: Forward Unto Dawn - Prva epizoda