VIDEO: Bing predviđa pobjedu Italije na Eurosongu

image

Bingov engine za predviđanje, ovih je dana objavio popis 5 zemalja koje imaju najveću šansu za pobijediti na ovogodišnjem Eurovision Song Contest natjecanju za najbolju pjesmu Europe 2015. koji Hrvatska bojkotira, obzirom da je u posljednjih nekoliko godina bilježila grozne rezultate, ponajviše zahvaljujući očajnim pjesmuljcima zvijezda domaće estrade. Kako stvari stoje, izgleda da ove godine prijenos finala koje se održava 23. svibnja 2015. u Beču, naša državna televizija neće ni prenositi.

No da ne ulazimo dalje u političko-estradne vode, reći ćemo vam da je Bingov sustav predviđanja, kako kažu, drobljenjem velikih količina podataka došao do 5 država koje imaju najveće šanse za pobjedu, pa se na prvom mjestu nalazi Italija s 18%, na drugom Švedska (16.1%), na trećem krasna europska zemlja Australija (13,3%), te potom Rusija (11.4%) i Albanija (11,2%).

Microsoft, koji je službeni tehnološki partner Eurosonga, kaže da će sve do finalne večeri stalno pratiti online trendove i osvježivati podatke na redovnoj bazi, što znači da se u ovih par dana situacija može promijeniti. Pored toga, Redmond kaže da na rezultate mogu utjecati i korisnici njegove Eurovision Song Contest aplikacije (također službene), glasovanjem za pjesmu koju smatraju najboljom.

Ako vam sve ovo djeluje isključivo kao marketinška kampanja Microsofta, te sumnjate u pouzdanost njegovog predviđanja, valja reći da je do sada Redmondov Bing uspješno predvidio 16 od 19 pobjednika ovogodišnjih Oskara, te je pogodio rezultate 15 od 16 utakmica nokaut faze na prošlogodišnjem Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu.

Koliko će Bing biti uspješan na Eurosongu, saznat ćemo vrlo brzo, a u međuvremenu možete pogledati spot s nesuđenom pobjedničkom pjesmom, prema obradi big data podataka.

Izvor: Microsoft