Igračima Minecrafta će pomagati AI asistent

  • Objavljeno u Znanost
image

Umorili ste od silnog iskopavanja svih onih blokova u Minecraftu? Uskoro biste mogli dobiti pomoć u obliku umjetne inteligencije koja će prema vašem zahtjevu kopati i graditi.

Facebookovi istraživači razvijaju AI asistenta kojim će igrači upravljati korištenjem prirodnog jezika, a Minecraft su odabrali zbog "jednostavne fizike" i zbog toga što ne postoje ograničenja u broju opcija za manipuliranje blokovima.

Osnovna inačica već je dostupna na ovoj poveznici, pa AI bot asistenta možete i sami isprobati, ili pogledajte kako funkcionira u ovom animiranom gifu.

Ukratko rečeno, bot koji se prikazuje u obliku animiranog avatara s vama će chatati, a vi ćete mu nastojati objasniti što mu je činiti kao da razgovarate s nekom osobom, što znači da nećete morati znati nikakav popis predugrađenih naredbi, što će biti od posebne koristi mlađim igračima. 

Osim za igranje Minecrafta, ovaj AI bi se u budućnosti mogao naći i na drugim područjima u kojima se traži jednostavnija interakcija ljudi s umjetnom inteligencijom, a mogao bi se prilagoditi i za glasovnu komunikaciju.  

Čitav znanstveni rad možete pronaći na ovoj poveznici.