Zabranjeno klađenje na mečeve C-S: Global Offensive

  • Objavljeno u Novosti
image

Nakon nekoliko skandala vezanih uz klađenje i varanje u "profesionalnim" mečevima igre Counter-Strike: Global Offensive, Valve je na svojem blogu izdao priopćenje u kojem traži od svih igrača da se suzdrže od klađenja na sve eSports mečeve koji se održavaju u CS-u.

Drugim riječima, klađenje je sada službeno "banano", te je ujedno zabranjeno i "odavanje bilo kakvih informacija koje mogu dati nekom igraču prednost".

"Klađenje pri kojem se koriste informacije iznutra, ili se stvara sumnja da je do toga došlo, donosi ozbiljan rizik za nanošenje štete vašem osobnom brandu, timu, zajednici, te može dovesti do izbacivanja iz svih budućih događanja koja sponzorira Valve", navodi ekipa koja stoji iz C-S GO-a, dodajući da bi igrači CS-a trebali biti ambasadori u eSportu.

Čitajući između redova, mogli bismo reći da su se muljaže s klađenjem i namještanjem mečeva očito preselile s nogometnih terena u eSport. Ne znamo zašto nas to uopće ne iznenađuje.

Inače, Valve je objavio kako je tijekom prošlog mjeseca, igru Counter-Strike: Global Offensive u svijetu igralo čak 5.595.395 jedinstvenih igrača. 

Izvor: Valve

Podijeli