Windows Phone 10 će se zvati Windows 10 Mobile

  • Objavljeno u Novosti
image

Poznato je da Microsoft već neko vrijeme pored desktop inačice Windows 10 OS-a razvija i  mobilnu, odnosno Windows Phone 10 operativni sustav, no za sada još nisu objavili nikakve detalje.

Prema pisanju Neowina, od ekipe iz Redmonda je navodno procurjela informacija da će se jedna od najvećih promjena u odnosu na prošle inačice Microsoftovog mobilnog OS-a odnositi na njegovo ime, odnosno da imena Windows Phone više neće biti u nazivu jer će se sada zvati Windows 10 Mobile, te se pod tim imenom već nekoliko tjedana nalazi u opticaju među Microsoftovim partnerima koji ga testiraju.

Prije nekoliko mjeseci Microsoft je u nekim video materijalima dao naslutiti da će ime Windows Phone biti zamijenjeno imenom Windows, kako bi se na desktop i mobilnim platformama provlačilo samo jedno ime, no to bi očito bilo vrlo riskantan potez, jer bi korisnici mogli očekivati da će obje inačice imati mogućnost korištenja potpuno istih aplikacija, što Microsoft dakako neće moći omogućiti, prije svega iz konkretnih hardverskih razloga.

Stoga su u Redmondu izgleda zaključili da su se prenaglili, a kako bi povratak na staro ime ukazao na nedosljednost prvih izjava, odlučili su da bi primjerenije bilo nazvati novi mobilni operativni sustav Windows 10 Mobile, pri čemu bi mogli riječ "Mobile" napisati jako sitnim slovima pa ih nitko ne bi mogao optužiti da muljaju.

Obzirom da će Microsoft 21. siječnja ove godine održati svoju konferenciju u Redmondu, očekujemo da će ovo biti rasvijetljeno, kao i da ćemo napokon saznati što će nam sve donijeti novi mobilni Windowsi. 

Izvor: Neowin

Podijeli