VIDEO: Predstavljeni TCL 20 5G i TCL 20 SE telefoni

  • Objavljeno u Novosti
image

Na ovogodišnjem CES-u koji se po prvi puta održava u virtualnom obliku, TCL je predstavio vrlo zanimljive pametne telefone, prije svega liniju uređaja TCL 20 Series, koja zamjenjuje prošlogodišnje modele iz TCL 10 serije.

Novi telefoni uključuju 2 uređaja s podrškom za 5G i donose odlične performanse te produženo trajanje baterije.

Među njima je prilično zanimljiv TCL 20 5G, prvi TCL-ov pametni telefon s 5G podrškom koji će se prodavati za manje od 300 eura, a svi novi uređaji serije 20 dolaze s NXTVISION 2.0 tehnologijom zaslona koja uključuje poboljšanu konverziju SDR-a u HDR, povećane mogućnosti kalibracije boja i napredne značajke za zaštitu očiju korisnika.

Neki od uređaja serije 20 uključuju i engine za prikaz slike iduće generacije koji u kombinaciji s AI-em koji automatski prepoznaje osvjetljenje okoliša i razlike između različitih vizuala kako bi podesio svjetlinu, točnost boja, jasnoću i kontrast, kao što možete vidjeti u ovom videu.

TCL 20 5G sadrži veliki 6,67-inčniFHD+ Dotch zaslon i zahvaljujući NXTVISION tehnologiji podržava HDR10 video reprodukciju za streaming TV serija, dokumentaraca i filmova na Netflixu.

Telefon pogoni 8-nanometarski octa-core Snapdragon 6905G čipset, a power management je optimiziran pomoću Smart 5G tehnologije, koja se automatski prebacuje između 4G i 5G pojasa.

Za snimanje fotografija i videa s brine trostruka kamera s AI-em koja poboljšava auto fokus i stabilizaciju slike, kao i fotografiranje u uvjetima slabije rasvjete. U "triple" setupu je najznačajnija stražnja kamera od 48 MP s PDAF auto fokusom.

Osim TCL 20 5G uređaja, TCL je predstavio i TCL 20 SE uređaj koji dolazi s naprednim "video-entertainment" sustavom. Odlične video performanse omogućuje 6,82-inčni zaslon s V-notchem i omjerom odnosa tijela i zaslona od 90 posto te omjerom stranica od 20,5:9.

Veliki zaslon telefona sadrži i Smart Floating Window, koji vam po sistemu "slika u slici" omogućuje surfanje webom ili odgovaranje na poruke dok gledate video filmove.