VIDEO: Predstavljen najbrži monitor na svijetu

  • Objavljeno u Novosti
image

Asus je predstavio, kako kaže, "prvi monitor na svijetu" s G-Sync zaslonom rezolucije od 1080p od 500 Hz. Novi gaming monitor Asus Rog Swift namijenjen je "kompetitivnom gamingu" i koristi E-TN (eSports TN) panel te Nvidijin G-Sync eSports kako bi maksimizirao čistoću slike u pokretu.

Pored toga monitor koristi Nvidijinu Reflex Analyzer tehnologiju koja isporučuje statistiku u stvarnom vremenu koja vam pomaže u smanjenju latencije ako koristite miš optimiziran za Reflex i Nvidia GPU.

Ključni vrhunac je brzina osvježavanja od 500 Hz koja iscrtava sliku osam puta brže od tipičnih zaslona od 60 Hz, napominje Asus. Tvrtka također obećava 60 posto bolje vrijeme odziva od standardnih TN panela, zahvaljujući novoj eSports TN tehnologiji. Također koristi nešto što Asus naziva "poboljšanim načinom rada Vibrance" koji je ugrađen izravno u firmware monitora. Trebao bi propuštati više svjetla kroz LCD kristale, pojačavajući živost boja i "dopuštajući vam da odaberete detalje koji bi mogli odati poziciju virtualnih neprijatelja", navodi Asus.

500 Hz G-Sync eSports zasloni posebno su podešeni za natjecateljske igre kao što su CS:GO, Valorant, Overwatch i Rainbow Six Siege, a Nvidia je također najavila četiri nove igre koje Reflex podržava, odnosno Icarus, My Time at Sandrock, Soda Crisis i Warstride Challenges.

Koje su prednosti viših stopa osvježavanja možete vidjeti u ovom videu.

Podijeli