Video pozivi dolaze na WhatsApp Web

  • Objavljeno u Novosti
image

WhatsApp koji se nalazi u vlasništvu Facebooka, istražuje kako poboljšati iskustva korisnika aplikacije za poruke, što ne uključuje isključivo mobilne uređaje, već i web aplikaciju za one koji koriste računala.

Ekipa s portala WABetaInfo je u nadogradnji WhatsAppa s oznakom 2.2043.7 otkrila mogućnost uspostavljanja video poziva putem WhatsApp Weba, čime će web aplikacija dobiti još jednu značajku s mobilne aplikacije.

U ovom trenutku nova značajka još nije aktivirana (provjerili smo), no WABetaInfo kaže da bi nam trebala stići vrlo skoro jer se nalazi pri kraju testiranja.

Kako se čini, WhatsApp se na ovu nadogradnju odlučio zbog pandemije i sve većeg rada od kuće, kako bi mogao ostati konkurentan drugim aplikacijama za poruke koje već koriste tu značajku i ostvaruju veliko povećanje prometa i broja korisnika poput Microsoft Teamsa.

Ono na što se WhartsApp nije odlučio (i vjerojatno neće) je da njegova web aplikacija radi bez telefona u blizini, jer bi im to zakompliciralo život zbog potrebe za uvođenjem novog načina logiranja i provjere identiteta, što od uvijek žele izbjeći, jer se po tome razlikuju od svih drugih, što dakako utječe i na sigurnost komunikacije. 

Podijeli