VIDEO: Nvidijina tehnologija za smanjenje latencije

  • Objavljeno u Novosti
image

Nvidijina nova tehnologija koja smanjuje latenciju u igrama pod nazivom Reflex od sada je dostupna PC igračima Overwatcha koji koriste Nvidijin hardver.

Nakon što je Reflex testirala prošli mjesec na PTR serverima, Nvidia je tehnologiju sada službeno lansirala i omogućila je dostupnom za kompetitivno igranje.

Nvidia tvrdi da Reflex reducira vrijeme između stiskanja "okidača" u Overwatchu i renderiranja u igri za 50 posto, što bismo trebali osjetiti tijekom žestokih obračuna, jer vam može značiti razliku između života i smrti, posebice kada se radi o igračima na visokoj natjecateljskoj razini. To znači da ćete teoretski koristeći Reflex moći ispucati više metaka, biti precizniji, brži i znat ćete da ste neprijatelja promašili zbog svojeg lošeg skilla, a ne zbog latencije između vaše akcije i odziva igre.

Latenciju može uzrokovati više stvari među kojima se najčešće radi  o brzini i kvaliteti internetske veze, no Nvidijina tehnologija je fokusirana na smanjenje latencije do koje dolazi zbog računalnog hardvera. Overwatch je samo jedna od 15 igara u kojima vam Redux smanjuje latenciju, a kako ta tehnologija funkcionira možete pogledati u ovom videu.

Što se hardvera tiče, Nvidia kaže da će vam Reflex vam smanjiti latenciju i ako imate starije grafičke kartice poput GTX 900 serije, a kako biste ga mogli koristiti morate preuzeti posljednju inačicu grafičkih drivera i nadograditi igru koja ga podržava.

U slučaju Overwatcha, ako imate nadograđenu igru, podržanu grafičku karticu i novi driver, Reflex možete uključiti u video postavkama.

Naravno, ako imate problema s latencijom zbog lošeg interneta ni Nvidia ni Reflex vam neće puno pomoći. 

U online gamingu svaka je milisekunda važna!

Podijeli