VIDEO: Najmanji mirrorless fotić na svijetu

  • Objavljeno u Novosti
image

Yashica je nakon dugo godina napokon odlučila lansirati jedan novi fotoaparat. Legendarna japanska tvrtka koja se od 2008. godine nalazi u vlasništvu honkonške korporacije MF Jebsen Group, nedavno je lansirala dalekozor s noćnim vidom, a sada je na Kickstarteru uspješno "crowdfundala" minijaturni fotić pod zanimljivim nazivom I'm Back, za koji tvrde da je najmanja kamera bez zrcala s izmjenjivim objektivima na svijetu.

Kamera sadrži Sonyjev 1/2,33-inčni IMX117 CMOS senzor od 12 megapiksela, koji omogućuje snimanje 4K UHD (3840 x 2160) videozapisa pri 24 sličice u sekundi oko 30 minuta. Osjetljivost na svjetlo je relativno niska na ISO100 do ISO3200, ali sustav koristi automatski balans bijele boje i automatsku ekspoziciju.

Sa stražnje strane se nalazi 2-inčni zaslon osjetljiv na dodir, a tu je i baterija od 1350 mAh, kao i audio ulaz za vanjski mikrofon.

Kamera se može opremiti s tri objektiva s ručnim fokusom, širokokutnim od 75 stupnjeva kao ekvivalentu od 30 mm, standardnim koji predstavlja ekvivalent od 50 mm i telefoto objektivom, odnosno ekvivalentu od 150 mm.

Yashica kaže da je glavna svrha kamere da predstavlja alternativu pametnim telefonima, pa I'm Back obećava fotografije i videozapise vrhunske kvalitete u usporedbi s kamerama telefona kao što možete vidjeti u ovom videu.

Na kameri postoji i HDMI izlaz sa strane za izravno povezivanje s TV-om ili računalom, kao i utor za microSD karticu i USB-C priključak, dok ugrađeno Wi-Fi povezivanje omogućuje bežični prijenos datoteka.

 

Ako kameru naručite preko Kickstartera platiti ćete najmanje 199 USD, što uključuje tijelo kamere, standardni objektiv, daljinski upravljač, remen i USB-C kabel.

Podijeli