VIDEO: Jednoručni kontroler za mobilne igre

  • Objavljeno u Novosti
image

Danski startup Udu na Kickstarteru je pokrenuo crowdfunding kampanju kojom na tržište želi dovesti igraći kontroler za mobilne telefone pod nazivom Udu Console.

Radi se o kontroleru koji nas uvelike podsjeća na kontrolere za Wii konzole, a očito je i ideja proizvođača bila da izgleda slično i da se koristi na gotovo isti način kao onaj na Nintendovoj konzoli.

To znači da su u njega ugradili senzore pokreta i haptički povratni feedback, a od gumbića imate "trigger" (okidač) i senzor za stiskanje, dok je tu još i multi-touch trackpad za palac, LED zaslon u boji rezoucije od 240 x 240 piksela i LED svjetlo koje prati vaše akcije.

Kontroler se spaja na pametni telefon Bluetoothom na aplikaciju Udu Games za Android i iOS, a za igranje Udu nudi kolekciju svojih mobilnih igara koje se sve koncipiraju na aktivnoj zabavi i aktivnostima na otvorenom, kao što možete vidjeti u ovom videu

Neke od tih igara su AR naslovi koji podsjećaju na lov na Pokemone, dok su druge igre raznovrsne inačice sportova poput baseballa u kojem ćete kontrolerom morati zamahivati kao palicom.

U svakom slučaju ovo nam se čini fora idejom, samo bismo preporučili mladim gamerima da stalno nose uzicu oko zapešća, a bilo bi dobro i da mobitel drže u nekoj prozirnoj zaštitnoj torbici oko vrata kako u žaru borbe ne bi ostali bez njega.

Preko Kickstartera svoj kontroler možete naručiti za 119 eura (plus 10 posto tog iznosa za isporuku u Hrvatsku), a isporučiti će vam ga u travnju 2023. godine.

Podijeli