VIDEO: Igra koja trivijalizira SMS-anje tijekom vožnje

  • Objavljeno u Novosti
image

Vjerojatno se svi sjećate općeg napada moralista na gaming kada se pojavio Carmageddon, igra u kojoj ste dodatne bodove skupljali gaženjem pješaka. Svi koji su tada stali u obranu tog naslova rekli su da je to satirička fantazija, jer igra sigurno neće nikoga inspirirati da krene namjerno gaziti ljude, što se dakako pokazalo točnim, mada je sigurno u SAD-u bilo slučajeva da je neki odvjetnik pokušao krivnju sa svojeg klijenta koji je izazvao neku tešku prometnu nesreću, prebaciti na video igre, "jer je poznato da su one odgovorne za sva zla ovog svijeta".

Svi znamo koliko je opasno telefoniranje tijekom vožnje, a još više pisanje poruka, te da zbog tih stvari ljudi doista ginu na prometnicama. No ekipa developera Turbo Buttona smatra, da bi bilo red napraviti satirični naslov koji će ohrabriti igrače na SMS-anje tijekom utrkivanja automobilima, pa je predstavila igru SMS Racing za Samsungove pametne telefone s podrškom za Samsung Gear VR headset. 

Ukratko rečeno, smisao igre je da se utrkujete protiv drugih vozača, te im usred luđačke jurnjave šaljete provokativne SMS poruke, kako biste na kraju došli do pobjede u utrci, koristeći se svim sredstvima koja imate na raspolaganju.

Između ostaloga, u opisu igre navode da trebate proći tutorial koji će vas naučiti kako istovremeno paziti na događanja na cesti i pisati poruke, što će zasigurno mnogim moralistima predstavljati dokaz da autori ovime žele ohrabriti prave vozače na takvo ponašanje. 

Sad samo čekamo kada će se oglasiti neki američki senator i u jednu rečenicu strpati riječi auto, "texting", užas, djeca, vrag i gaming.   

Izvor: SMS Racing

Read more https://www.vidi.hr/Racunala/Novosti/VIDEO-Igra-koja-trivijalizira-SMS-anje-tijekom-voznje

Podijeli