VIDEO: GPU dongle poboljšava sliku starih konzola

  • Objavljeno u Novosti
image

Tvrtka Marseille Inc na Indiegogou je skupila 2.434.175 kuna (umjesto traženih 329.405 kn) 16 dana prije isteka crowdfunding kampanje za mali GPU dongle mClassic koji je u stanju poboljšati grafiku mnogim retro, ali i novijim igraćim konzolama.

Kada dongle priključite na bilo koju konzolu koja posjeduje HDMI izlaz i na nju potom spojite HDMI kabel koji ide na televizor, dobit ćete značajna poboljšanja grafike. Prema tvrdnji proizvođača, mClassic će donijeti poboljšanja grafike i upscaling rezolucije na brojnim novim i starim konzolama, uključujući PS4 Pro, Xbox One S, Nintendo Switch, XBox360, PS3, Gamecube, Dreamcast i mnoge druge. Drugim riječima, sve igre, stare i nove moći ćete igrati na svojem 4K televizoru u višoj rezoluciji s boljom i glađom grafikom, detaljnijim teksturama i povećanom dubinom boja, što znači da će vaše retro igre izgledati moderno, kao što možete vidjeti u ovom videu.

To znači da ćete za 455 kuna, koliko traže u "early bird" ponudi, dobiti gadget s integriranim grafičkim procesorom koji će poboljšati video output spojenog uređaja upscalingom, anti-aliasingom i drugim tehnologijama post procesiranja, a osim u igrama poboljšanja ćete dobiti i u filmovima.

mClassic podržava upscaling na 1440p/60 fps na PS4, Xbox One i Nintendo Switch konzolama te upscaling Blue-ray sadržaja na 4K rezoluciju uz 24 fps, no najviše koristi ćete dobiti u igrama koje se vrte na starim konzolama, a tu je i retro mod koji ima output u 4:3 omjer slike koji se koristio u doba kada su te konzole bile popularne umjesto 16:9 omjera koji koriste današnji televizori, pa možete birati kakav izgled želite.

U svakom slučaju, ovo bismo rado voljeli probati jer do sada taj famozni "upscaling" u televizorima nikada nije funkcionirao onako kako su tvrdili, pa je pitanje može li to promijeniti ovaj mali dongle.