U Hrvatskoj predstavljen Mi Mix 3 5G

  • Objavljeno u Novosti
image

Samo Stotinjak metara od testne instalacije 5G bazne stanice A1 telekoma, ispred poznatog zagrebačkog ugostiteljskog objekta u Bogovićevoj ulici u Zagrebu održana je prezentacija Xiaomi pametnog telefona Mi Mix 3 5G. Ta je lokacija odabrana kako bi se na licu mjesta na nadograđenom flagship modelu isprobala brzina 5G mreže.

 Peekovi su išli na Speedtest aplikaciji do 850 Mbps, a uz predstavnike Xiaomija na predstavljanju je bio i Zoran Arambašić direktor planiranja i razvoja radijske pristupne mreže A1 Hrvatska koji nam je pričao o izazovima 5G infrastrukture koja treba imati bazne stanice koje će biti bliže jedna pokraj druge, ali će u isto vrijeme, kako kaže „upravo ona omogućiti gigabitne brzine i nisku latenciju na cijelom području Hrvatske“.

Upravo je prvi test hrvatskih 5Gmreža jedna od nosećih tema novog broja časopisa Vidi 284 koji se od 31.10.2019. može naći na svim kioscima u zemlji. U velikoj temi pročitajte sve o mogućim primjenama te kakve testne brzine nude ove mreže.

Mi Mix 3 5G, prvi Xiaomijev pametni telefon koji podržava rad na 5G mreži, pokreće Qualcomm Snapdragon 855 procesor, a njegov AMOLED ekran zauzima 87,52% površine. Telefon je opremljen kliznim mehanizmom zahvaljujući kojem se ekran može razvući do svih rubova prednjeg panela, a uređaj otključati samo jednim kliznim pokretom. Materijal kućišta čini kombinacija keramike i aluminija. Sa stražnje strane smještena je kamera od 25 MP, dok je s prednje strane 12 MP kamera. Mi Mix 3 5G opremljen je baterijom jačine 3.800 mAh te ga pokreće operativni sustav MIUI V10. 

Mi Mix 3 5G, u varijanti od 6 GB RAM + 128 GB ROM, dostupan je u crnoj boji u sklopu zagrebačkog Mi Storea, ovlaštenog distributera tvrtke Bijelić Co.