Samsungova nova pohrana za telefone je dvostruko brža

  • Objavljeno u Novosti
image

Samsung je predstavio najnoviju verziju Universal Flash Storagea (UFS-a), za koji kaže da je dvostruko brži od svog prethodnika. UFS specifikacija je već razvijena kako bi omogućila SSD brzine za kamere, telefone i druge uređaje, ali ova verzija, nazvana UFS 4.0, ima brzinu koja doseže 23,2 Gbps po traci. To je dvostruko brže od UFS 3.1, standarda koji koriste Samsungovi S22 flagship telefoni.

Tehnološki div kaže da ga njegova ogromna propusnost čini savršenim za 5G pametne telefone koji obično zahtijevaju ogromne količine obrade podataka. Samsung također očekuje da će biti usvojen za upotrebu u automobilskoj industriji, kao i za uređaje proširene i virtualne stvarnosti.

Nova flash memorija sadrži Samsungovo V-NAND rješenje 7. generacije i Samsungov novi kontroler, a tvrtka kaže da oni pomažu u isporuci sekvencijalnih brzina čitanja do 4.200 MB/s i pisanja do 2.800 MB/s. Također je puno učinkovitiji, s 46 posto poboljšanja u odnosu na prethodnu generaciju, što bi moglo značiti dulji vijek trajanja baterije. Samsungovi UFS 4.0 uređaji imat će maksimalne veličine od 11 x 13 x 1 mm i dolazit će u nekoliko kapaciteta do 1 TB.

Tvrtka će početi masovnu proizvodnju UFS 4.0 proizvoda za pohranu u trećem tromjesečju 2022.

Podijeli