Samsung radi laptop sa zaslonom na presavijanje

  • Objavljeno u Novosti
image

Kao što vjerojatno znate, iduće godine na tržištu bi se trebao pojaviti Samsungov preklopni telefon sa savitljivim zaslonom kojeg ćete u zatvorenom obliku koristiti kao klasični telefon, dok će vam otklopljen služiti kao tablet.

Najnovija informacija koju je potvrdio Samsungov potpredsjednik marketinga za PC računala Lee Min-cheol, govori da je u planovima južnokorejske tvrtke i projekt na kojem surađuje s partnerima, laptop sa savitljivim zaslonom.

"Samsung surađuje s proizvođačima zaslona na razvoju laptopa sa savitljivim zaslonima kojima presavijanje neće biti jedina značajka, već će stvoriti novu vrijednost i produbiti korisničko iskustvo", izjavio je Min-cheol.

U ovom trenutku još nije poznato kada bismo Samsingove nove laptope mogli vidjeti na tržištu, no za očekivati je da će iduće godine na nekom od tehnoloških događanja predstaviti prve prototipe. Možda to učine i na svojem Unpacked događanju uz lansiranje preklopnog telefona.

Jako nas zanima kakvu korist će korisnicima donijeti laptop sa savitljivim zaslonom, jer nemamo baš čistu predodžbu o tome na koji način će nam, kako kažu, "pružiti novo iskustvo".