Samsung i LG već rade ekrane za iPhone 13

  • Objavljeno u Novosti
image

Apple je u svoj kalendar stavio rujan ove godine za predstavljanje novih telefona linije iPhone 13 i želi se potruditi da taj termin ispoštuje kako bi nadoknadio probleme s isporukama koje je imao s prethodnom generacijom zbog nestašica izazvanih problemima s dobavljačima kao posljedicama Covid-19 pandemije.

Iz tog razloga uzeo si je vremena da s dobavljačima čim prije dogovori isporuke ključnih komponenti, a prema izvještaju koji donosi Elec, Samsung i LG su već počeli proizvodnju zaslona za nove iPhoneove serije 13.

U tom izvještaju se navodi da Samsung izrađuje OLED zaslone koji će se koristiti u modelima iPhone 13Pro i iPhone 13 Pro Max koji će sadržavati novu LTPO tehnologiju s podrškom za ProMotion 120 Hz.

Što se tiče LG-ja, on će raditi zaslone za iPhone 13 mini i iPhone 13.

Prema dosadašnjim glasinama, Apple će ove godine izdati posljednju liniju mini telefona i iduće godine se fokusira na veće zaslone, a razlog tome je slabija prodaja iPhoneova 12mini od očekivane. Stoga je Apple već sada najavio dobavljačima da će izrađivati manje količine malih zaslona i više većih kako bi produkcija odgovarala potražnji.

Podijeli