Predstavljena dva zanimljiva AI 8K televizora

  • Objavljeno u Novosti
image

TCL je na IFA 2019 sajmu u Berlinu predstavio dva nova televizora serije 8K QLED X, koji donose 8K zaslon u kombinaciji s TCL AI-IN rješenjem umjetne inteligencije za upravljanje glasom

Televizori nove serije dostupni su s dijagonalama zaslona od 85, 75 i 65 inča te posjeduju ugrađenu kameru na izvlačenje i podržavaju igranje u proširenoj stvarnosti (AR). Jedna od zanimljivosti je i duo-display dizajn koji omogućuje korisnicima gledanje mini zaslona nezavisno od glavnog. 

Među glavnim značajkama izdvajamo 8K rezoluciju zaslona, Quantum Dot tehnologiju, Dolby Vision, ugrađenu kameru, TCL AI-IN, operativni sustav Android P, Onkyo sound bar i Dolby Atmos zvuk.

Televizori nove serije biti će dostupni i u 4K duo-display inačicama bez kamere, s dijagonalama od 75, 65 i 55 inča, a u prodaji će se naći u četvrtom kvartalu ove godine.

Osim ovih televizora TCL je predstavio i Mini LED seriju televizora, među kojima je prvi 75-inčni Mini LED TV kojem pozadinsko osvjetljenje pruža 25.200 LED-ova visokih performansi, donoseći svjetlinu do 1200 nita. U njega su također ugrađene tehnologije slike i zvuka iz 8K QLED serije. 8K model će se na tržištu naći u drugom kvartalu 2020. godine, a postojat će i 75-inčna 4K inačica.