Panasonic izradio neuništivi laptop

  • Objavljeno u Novosti
image

Panasonic je lansirao Toughbook 40, "rugged" laptop izdržljivosti prema najvišim vojnim standardima MIL-STD-810H i MIL-STD-461H te zaštiti od prašine i vode prema IP66 normi. To između ostaloga znači da mu neće biti ništa ako ga bacite na beton s visine od 2 metra, a u izdržljivost je uključena i otpornost na niske i visoke temperature.

Iz tog razloga laptop je namijenjen industriji, vojsci, hitnim službama i svim onim poslovima u kojima bi obični laptopi brzo ispustili dušu.

Laptop težine od 3,35 kg dolazi s 14-inčnim Full HD IPS zaslonom svjetline od 1.200 nita osjetljivim na dodir u koji je smještena i kamera od 5 MP sa zaštitnim poklopcem.

Uređaj pogoni 11. generacija Intel Core i5 ili i7 procesora s integriranom UHD grafikom, uz opciju nadogradnje na Iris Xe ili dedicirani AMD GPU, u njega vam mogu ugraditi do 64 GB RAM-a i do 2 TB SSD pohrane s enkripcijom.

Kao dodatnu sigurnosnu mjeru posjeduje Secure Wipe sustav koji može izbrisati čitavu memoriju u samo nekoliko sekundi.

Za povezivost se brinu Bluetooth 5.1 i Wi-Fi 6, uz opciju ugradnje 4G (LTE/LTE-A) ili 5G (mmWave/C-band/Sub6) modema i GPS modula.

Toughbook 40 se prodaje po početnoj cijeni od 4.899 dolara.

Podijeli