Novi iPad s podrškom za Smart Keyboard pune veličine

  • Objavljeno u Novosti
image

Na svojem predstavljanju na kojem su glavna zvijezda bili novi iPhoneovi 11 11 Pro i 11 Pro Max, Apple je predstavio i novi 10,2-inčniiPad s cijenom od 329 američkih dolara.

Novi iPad dolazi s velikim Retina zaslonom i podrškom za Apple Pencil kao i prošlogodišnji model, no prvi puta sada je tu i podrška za Applevu Smart Keyboard tipkovnicu pune veličine koju dakako trebate kupiti zasebno po cijeni od 159 dolara.

Sedmu generaciju iPada pogoni Appleov A10 Fusion procesor i dolazi s boljim kamerama i senzorima, a tu je, kako kažu i "cjelodnevna" baterija, dok je kućište napravljeno od 100% recikliranog aluminija.

Kao što je bilo za očekivati, novi iPad radi na nadolazećem iPadOS 13 operativnom sustavu i donosi nove multitasking funkcije, novi Home ekran s widgetima i podrškom za spajanje USB flash diskova.

Uređaj stiže u konfiguracijama od 32 i 128 GB pohrane, a cijene se kreću od 329 dolara za 32 GB Wi-Fi model do 459 dolara za model od 128 GB s WiFi-em i gigabitnim LTE-om.

Prodaja u SAD-u i na prvih 25 globalnih tržišta započinje 28. rujna, a uređaj se može naručiti predbilježbom u Apple Storeu.

Više detalja potražite na ovoj poveznici.