Novi broj: Usporedni test miševa i optimizacija računala

  • Objavljeno u Novosti
image

U novom broju časopisa VIDI 337 za travanj donosimo vam pregršt tema, testova, priča, reportaža i drugih sadržaja koji će vam biti od koristi pri obnovi hardvera, softvera i igara, ili će vam otkriti što se novoga zbiva u našem lijepom digitalnom svijetu.

Među sadržajima novog broja izdvajamo:

Hardver tema: Usporedni test gaming miševa

 

Istražili smo što nam donosi nova generacija miševa namijenjenih igranju. Od dizajna do softvera, proučite koji gaming suputnik najviše odgovara vašim preferencama.

Tema: Lideri mobilnosti

 

Kao i svake godine, naši Lideri mobilnosti nisu se suzdržavali na najvećem kongresu mobilne tehnologije – MWC-u u Barceloni. Saznajte što su sve predstavili veliki igrači poput tvrtki Samsung, HONOR i Motorola, ali i manji igrači na tržištu.

Hardver recenzija: AMD Threadripper 7960x

 

Ako ste se ikad pitali, kao mi, što biste mogli s procesorskom zvijeri od 24 jezgre, odgovor možete pronaći ovdje.

Fokus: Ultrax Technologies 

Popričali smo s hrvatskim startupom koji je najpopularniji izbor za praksu kod američkih MBA studenata. Saznajte zašto je ova tvrtka za sportske podatke tako tražena preko bare.

Tema: kako optimizirati računalo za gaming

 

Trikovi i savjeti za one koji žele optimizirati performanse i održati svoje računalo u najboljoj formi.

Tema: Starlink satelitski internet

 

Na jednom mjestu saznajte kako postaviti, optimizirati i koristiti Starlink satelitski internet koji će najviše pomoći onima koji se nalaze na prostorima gdje signal ne zadovoljava potrebe modernog digitaliziranog doba.

Programiranje: Kali linux

 

Kali je posebna verzija Linuxa za dobre (i zločeste) hakere koja je prvenstveno namijenjena provođenju istraživanja i testiranja na području sigurnosti. Drugim riječima, njom provodite forenzička istraživanja u IT području.

Tema: Proljetno čišćenje laptopa

 

Nakon što smo se u prošlom broju uhvatili u koštac sa zatrpanim mobitelom, ovaj mjesec je red došao i na prijenosna računala! Saznajte kako ukloniti viškove koji će vratiti živahnost u vaš laptop.

PC Play recenzija: Rise of the Ronin

 

Rise of the Ronin je savršeni suputnik izrazito popularnoj seriji Shogun koju smo do izlaska igre koristili kao optimalno zagrijavanje za put na Daleki istok.

Sve to i puno više možete pronaći u novom Vidiju mešu brojnim hardverskim i softverskim testovima, vijestima iz svijeta, Hrvatske i znanosti, temama i rubrikama među kojima su neizostavni Vidi doktor i Makova svemirska kolumna.

VIDImo se!

Podijeli