Novi AI mozak za robote 6 puta moćniji od prethodnika

  • Objavljeno u Novosti
image

Nvidia je lansirala novi AI "mozak" za robote, koji dolazi kao zamjena za Jetson AGX Xavier koji je predstavljen 2018. godine.

Novi modul s imenom Jetson AGX Orin, donosi šest puta veću snagu procesiranja u odnosu na Xaviera, mada je zadržao istu veličinu koja omogućuje da vam doslovce stane u dlan.

Nvidia kaže da je dizajnirala Orina kako bi predstavljao "energetski učinkovito AI superračunalo" namijenjeno ugradnji u robote, autonomne sustave i medicinsku tehnologiju.

Nvidia tvrdi da Orin može izvoditi 200 bilijuna operacija u sekundi, a izgrađen je na temelju Nvidia Ampere GPU arhitekture te sadrži Arm Cortex-A78AE CPU jezgre i dolazi s "next-gen" akceleratorima, dubokog učenja i računalnog vida što mu omogućuje pokretanje višestrukih AI aplikacija.

Orin će korisnicima omogućiti pristup u mnoge Nvidijine softverske alate, uključujući NvidiaIsaac Sim aplikaciju za skalabilne robotske simulacije koja omogućuje fotorealistična i fizkalno precizna virtualna okruženja u kojima developeri mogu testirati upravljanje svojim robotima pogonjenim AI-em.

Također kažu da će korisnici u industriji zdravstva moći koristiti softver Nvidia Clara za vizualizaciju i genomiku na pogon AI-a, dok će developeri sustava za autonomnu vožnju koristiti Nvidia Drive.

Nvidia još ne otkriva koliko će Jetson AGX Orin koštati, a trebao bi postati dostupan na tržištu u prvom kvartalu 2022. godine.

Zainteresirani se mogu registrirati na Nvidijinoj web stranici kako bi dobili detaljne informacije čim budu dostupne.    

Podijeli