Nova vrsta monitora je Smart Monitor

  • Objavljeno u Novosti
image

Samsung je lansirao novu "sve-u-jedan" monitor, koji vam može poslužiti u više svrha. Uređaj, koji se jednostavno naziva Smart Monitor, u osnovi je pametni televizor na pogon Tizen OS-a s mogućnostima osobnog računala. To je prvi Samsungov pametni TV s ugrađenim WiFi-jem, Bluetoothom i bežičnim DeX-om. Monitor je također kompatibilan s AirPlayem 2, što vam omogućuje dijeljenje medija poput videozapisa, fotografija i glazbe s AirPlay uređaja kao što su iPhone, iPad i Mac.

Iako uređaj možete koristiti kao tradicionalni monitor, možete ga koristiti i za pregled, uređivanje i spremanje Office 365 aplikacija u oblaku bez potrebe za povezivanjem s računalom ili prijenosnikom, a ako imate Galaxy Note 20 telefon, možete ga pretvoriti u računalo putem bežične značajke Dex.

Budući da monitor pokreće Samsungov Tizen OS, možete ga koristiti kao i bilo koji drugi pametni TV. Ima pristup Netflixu, Apple TV-u, Primeu, Huluu i YouTubeu, a više aplikacija možete preuzeti putem njegove ugrađene trgovine aplikacija.

Smart Monitor bit će dostupan u dva modela i tri inačice: M5 Full-HD model od 27 i 32 inča i 32-inčni M7 Ultra HD model. M5 će se prodavati u SAD-u od ovog mjeseca za 230, odnosno 280 dolara, dok će model M7 biti dostupan početkom prosinca za 400 američkih dolara.

Samsung će naknadno objaviti kada će i po kojim cijenama biti dostupan na drugim tržištima.

Podijeli