Notepad dobio provjeru pravopisa i automatsko ispravljanje

  • Objavljeno u Novosti
image

U ožujku ove godine Microsoft je najavio zatvoreno testiranje novih značajki za 41 godinu stari tekstualni editor Notepad za Windowse, a sada ih je bez ikakve pompozne objave lansirao svim korisnicima.

To znači da sada možete koristiti provjeru pravopisa (spellchecker) u Notepadu, kao i automatsko ispravljanje grešaka koje napravite svojim piskaranjem.

Ove značajke korisnici već desetljećima traže od Microsofta jer je Notepad vrlo popularan tekstualni editor među programerima, ali i među onima koji objavljuju tekstove na web stranicama, obzirom da drugi programi poput Worda donose formatiranja koja znaju "razvaliti" neke CMS-ove u koje unosite tekstove kada na webu objavljujete svoje sadržaje ili članke na VIDI.hr portalu.

Kao i u slučaju s drugim tekstualnim programima, Notepad će vam sada pokazivati mjesta na kojima ste napravili pravopisne greške i tipfelere podcrtavanjem dijelova spornog teksta.

Istina da smo morali čekati 41 godinu, ali smo napokon dočekali. Zato se Microsoft ne želi hvaliti s novim značajkama, jer su "malo" zakasnile.

Podijeli