Najprodavaniji sat ima smiješno trajanje baterije

  • Objavljeno u Novosti
image

Kao što vam je već vjerojatno poznato, Apple Watch je najprodavaniji pametni sat na svijetu, što nije čudno obzirom na sve značajke koje nudi, posebice u posljednjoj inačici Apple Watch Series 5. Među njima su kompas, mjerenje nadmorske visine, aplikacije za praćenje aktivnosti i poticanje na vježbanje, napredna metrika, GPS, vodootpornost do 50 metara dubine, praćenje menstrualnog ciklusa, praćenje razine buke, očitavanje srčanog ritma, Retina zaslon, glazbeni player, App Store aplikacije koje se mogu direktno preuzimati, beskontaktno plaćanje, poruke i obavijesti.

No bez obzira na kvalitetu, lijepi izgled i obilje mogućnosti, do 2020. godine još uvijek nije poboljšano trajanje baterije, koja i u najnovijem modelu traje do 18 sati u "kombiniranom" načinu korištenja.

Drugim riječima, svaku večer prije spavanja potrebno je sat staviti na punjenje, što je po nama pomalo smiješno za pametni sat koji se prodaje u 2020. godini.

Mada su Apple Watch satovi od 2015. godine kada su prvi puta predstavljeni doživjeli brojna poboljšanja i unaprijeđenja, trajanje baterije od 18 sati je i dalje ostalo. Možda je to i glavni razlog zbog čega Appleov sat nema mogućnost praćenja sna, obzirom da je dok spavate spojen na punjač.

Za razliku od Applea, njegova konkurencija je po tome značajno naprednija, pa Galaxy Watch primjerice možete koristiti najmanje dva dana s jednim punjenjem, Fitbit Versa 2 od 3 do 6 dana, a neki satovi koje proizvode Xiaomi, Huawei i Garmin, mogu s jednim  punjenjem raditi i do 7 dana s jednim punjenjem, čak i s uključenim GPS-om i konstantnim praćenjem srčanog ritma. 

Nama je najfascinantnije što to izgleda uopće nije važno korisnicima koji su omogućili da prodaja Apple Watch sata čini gotovo 50 posto čitavog tržišta pametnih satova u svijetu.

Koliko je vama važno trajanje baterije na pametnom satu možete nam reći u svojim komentarima na Facebooku.