Najjači Linux laptop pokreće AMD

  • Objavljeno u Novosti
image

Tvrtka System76 lansirala je svoj novi moćni laptop, odnosno mobilnu radnu stanicu pod nazivom Serval WS. Mada biste očekivali da jedan "monster prijenosnik" radi na pogon Intelovog procesora, to ovdje nije slučaj, jer ga je System76 opremio punokrvnim AMD Ryzen 9 PRO 3900 procesorom (desktop inačicom) s 12 jezgri koje rade na taktu od 3,1 GHz, odnosno 4,3 GHz u turbo modu.

"Ovakva vrsta desktop snage u tijelu laptopa će vam pomoći ako želite pokretati kompleksne simulacije ili brzo renderirati 3D scene dok ste u pokretu, a dodatan bonus je u tome što su AMD-ovi CPU-i poznati po tome da za najbolju cijenu donose najbolje performanse", navodi System76 u svojem priopćenju.

Cijene modela se razlikuju ovisno od onoga što želite da vam se nađe u laptopu, a počinju od 1.299 dolara na dalje, no ako vas zanima, možete koristiti konfigurator s kojim ćete si složiti onu konfiguraciju koju trebate i koju ste spremni platiti na ovoj poveznici.

Ovaj nabrijani laptop s FHD 120 Hz 15.6-inčnim zaslonom može biti opremljen i NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti ili RTX 2070 grafikom, a može imati do 64 GB RAM memorije.

Što se operativnog Linux sustava tiče, Serval WS možete naručiti s Ubuntu 20.04 LTS-om ili Pop!_OS 20.04 LTS-om, a to možete također odabrati tijekom konfiguriranja.

Više informacija potražite na ovoj poveznici.

Podijeli