Na Facebook dolazi skrivanje broja lajkova

  • Objavljeno u Novosti
image

Inženjerka Jane Manchun Wong iz hobija voli istraživati kodove raznih popularnih aplikacija poput Facebooka i Instagrama i potom javno objavljivati svoja otkrića koja su se često pokazala točnim.

Njezino najnovije otkriće u Android aplikaciji za Facebook ukazuje na prototip kod koji sugerira da najveća društvena mreža testira značajku skrivanja broja lajkova na postovima. Ukoliko je to točno, vlasnici profila i stranica uskoro bi mogli dobiti opciju kojom se broj lajkova na njihove postove ne bi javno prikazivao, već bi ga mogli vidjeti samo oni.  

Instagram koji je u vlasništvu Facebooka sličnu opciju već testira u sedam država, pa sudionici testiranja imaju opciju da samo oni mogu vidjeti broj lajkova koje prikupe.  Facebook ne želi otkrivati rezultate testiranja pa ne znamo kako je nova opcija prihvaćena među testerima na Instagramu.

Hoće li opcija zaživjeti i kakav će utjecaj imati na one koji svoj online privatni ili poslovni život dobrim dijelom temelje na lajkovima tek trebamo vidjeti.