Mijenjajte passworde za Twitch jer je hakiran

  • Objavljeno u Novosti
image

Popularna platforma Twitch koju koriste brojni amaterski i profesionalni game streameri našla se na udaru nepoznatog hakera koji je javno objavio torrent datoteku sa 125 GB podataka koji uključuju izvorni kod Twitcha i podatke o isplatama streamera koji zarađuju od game streaminga.

Među procurjelim podacima se također nalaze i izvorni kod Twitch.tv, izvorni kod mobilnih, desktop i konzolnih Twitch klijenata, kod povezan s SDK-ima i internim AWS servisima koje koristi Twitch, neobjavljeni konkurent Steama iz Amazon Game Studiosa, Twitchevi interni sigurnosni alati i podaci drugih Twitchevih proizvoda kao što su IGDB i CurseForge.

Valja navesti da je haker ovu datoteku s podacima objavio kao "leak 1", što znači da bi uskoro mogao objaviti i druge podatke.

Kako se čini, procurjeli podaci ne uključuju lozinke i adrese korisnika Twitcha, no stručnjaci za sigurnost upozoravaju da bi onaj tko je došao u posjed maltene čitavog sustava koji pokreće Twitch platformu, mogao pribaviti i te podatke, pa se svim korisnicima preporučuje mijenjanje passworda i korištenje "potvrde u dva koraka", odnosno dvostruke autentifikacije.

Podijeli