Microsoft patentira savitljivog preklopnog miša

  • Objavljeno u Novosti
image

U posljednje vrijeme preklopni i savitljivi uređaji postali su prilično popularni na tržištu pametnih telefona, a Microsoft sada želi izraditi i prvog savitljivog preklopnog miša.

Prema patentu koji je uočio njemački portal Windowsunited, miš je plosnatog tijela koje se može prekonfigurirati u razne konfiguracije, što uključuje preklapanje u klasični oblik, kako biste ga mogli držati kao i svakog drugog miša, ali i koristiti kao primjerice trackpad prema potrebi.

"Sklopivi računalni miš uključuje deformabilno tijelo koje se može konfigurirati da se oblikuje u prvu proširenu konfiguraciju koja se može koristiti za primanje inputa za upravljanje računalnim uređajem i drugu presavijenu konfiguraciju u kojoj je prvi dio deformabilnog tijela presavijen preko drugog dijela deformabilnog tijela”, objašnjava Microsoft u opisu patenta.

Zasad još nije jasno hoće li ovaj miš ostati na razini patenta ili ga Microsoft doista misli proizvesti. Nismo previše uvjereni u korisnu primjenu ovakvog glodavca, no možda razviju nekakav prototip kako bismo mogli isprobati i to čudo.

Podijeli