Microsoft lansira Cloud PC

  • Objavljeno u Novosti
image

Windows i Office su Microsoftu najsigurniji proizvodi koji stalno dobivaju nove korisnike, no ekipa iz Redmonda sve više truda ulaže u svoje servise u oblaku, pa samo Azure od kvartala do kvartala bilježi stalni rast.

Kako se čini, Microsoft očito želi čim više proširiti svoje usluge u oblaku, što uključuje i novi virtualizacijski servis pod nazivom Cloud PC.

Kao što mu i samo ime govori, Cloud PC bi korisnicima trebao omogućiti korištenje računala kojima upravlja Microsoft u oblaku, opremljena Microsoftovim softverom poput Officea, Microsoft Teamsa i drugih programa. U osnovi bi taj servis trebao predstavljati virtualizacijsko rješenje koje će spojiti korisnike s brojnim aplikacijama koje nudi Redmond.

Prema informaciji koju prenosi ZDNet, rad na Cloud PC-u napreduje dobro, a Microsoft ga namjerava lansirati 2021. godine.

Na žalost Microsoft još uvijek skriva detalje o novom servisu, pa se sve informacije zasad temelje isključivo na opisu objavljenom na stranici za zapošljavanje novih ljudi koje traže upravo za rad na Cloud PC-u.

Tamo piše da je Microsoft Cloud PC nova usluga koja se razvija na Windows Virtual Desktopu za pružanje desktopa kao servisa.