LG kupcima G3 telefona poklanja VR naočale

  • Objavljeno u Novosti
image

Mada se dva najveća južnokorejska tehnološka giganta stalno nadmeću konkurentskim proizvodima svih vrsta, od telefona do televizora, nakon što je Samsung ušao na VR tržište svojim Samsung Gear VR naočalama, LG nije odgovorio vlastitim proizvodom, no to je sada djelomično ispravljeno.

Naime, LG se pohvalio da će novim kupcima svojih LG G3 telefona na "odabranim tržištima", besplatno dijeliti "VR for G3" headset, te VR igru Robobliteration, koja će se moći preuzeti skeniranjem QR koda na kutiji gadgeta.

Valja naglasiti da ovaj VR za G3 sustav nije u potpunosti LG-ev, jer se u osnovi radi o modificiranom Googleovom headsetu Google Cardboard, koji je izgleda plastičan a ne od kartona, u koji se umeće LG G3 telefon, što znači da funkcionira slično kao Samsung Gear VR koji je nastao u suradnji s Oculusom.

Headset dolazi s bočnim magnetskim prstenom od neodimija koji se uparuje s G3-evim internim žiroskopom, što omogućuje upravljanje telefonom bez potrebe za dodirivanje ekrana.

Nažalost, za sada nam još nije poznato hoće li se među "odabranim tržištima" koje će imati ovaj gadget u ponudi naći i Hrvatska. Također nije poznato hoće li ga "stari" kupci G3 telefona moći kupiti zasebno i po kojoj cijeni.

Izvor: LG

Podijeli